Värderingar

Hudikgymnasiet – nummer 1 på motivation

Hudikgymnasiet är inte en byggnad, det är en idé om unga människors utveckling.

Vi har några grundläggande värderingar som bär upp den idén och som styr hur vi är och hur vi arbetar. Grunden är att alltid motivera. Människor är samtidigt olika. De har inte samma förutsättningar. Våra elever behöver därför motiveras på olika sätt. Att se och förstå det, är vår främsta styrka.

Det finns en enorm kraft i vår förmåga att motivera och den gör att våra elever kan uppnå sin fulla potential. Därför motiverar vi alla olika.

Ord är billiga – handling kostar

Man kan inte snacka sig ur en situation man handlat sig in i. Ibland är det lättare att säga något, än att faktiskt i handling göra det. I vår skola skall handling och ord följas åt.

What goes around comes around

På vår skola möts människor varje dag. Var och en har ett ansvar för hur han eller hon bemöter andra. Genom sitt sätt att agera påverkar man hur andra agerar och därmed hur vår skola fungerar.

Bli den du är

Vi kommer att göra allt för att varje individ kan växa och utvecklas för att sträva efter och uppnå sin egen potential. Vi begär inte att någon skall uppfylla orealistiska förväntningar men hos oss skall var och en kunna bli allt det som man har förutsättningar att bli.

En spade är en spade

Hos oss nämner vi saker vid deras rätta namn. Vår energi är för värdefull för att vi skall slösa den på att prata förbi varandra eller tassa runt med halvsagda sanningar.