Ekonomiprogrammet

Inriktning Ekonomi eller Juridik

För dig som är intresserad av samhällsvetenskap med inriktning ekonomi eller juridik. Dina framtida yrken kan vara jurist, advokat, ekonom, butikschef, revisor, banktjänsteman m.m. Utbildningen passar också utmärkt för dig som drömmer om ett eget företag. Som ekonomielev på Hudikgymnasiet kommer du att driva ett UF-företag under din utbildning och du kan välja att läsa mot diplomerad gymnasieekonom. Det ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi och ytterligare försprång i arbetslivet.

Exempel på yrken

Ekonom, Jurist, Advokat, Marknadsförare, Inköpare, Administratör, Butikschef, Banktjänsteman, Revisor, Egen företagare

Inför år 2 väljer du inriktning

Ekonomi
När du läser inriktningen Ekonomi får du de kunskaper du behöver för att kunna starta eget företag. Du lär dig om företagsekonomi, redovisning, marknadsföring, ledarskap och organisation.

Juridik
När du läser inriktningen Juridik kommer du att få sätta dig in i hur det svenska rättssystemet fungerar i ett demokratiskt samhälle. Du får även lära dig om hur internationella lagar kan påverka det svenska samhället. Du får lösa juridiska problem utifrån rättskällor och metoder som du lär dig att använda under utbildningen.

Idrottsspecialisering!

Detta program kan du kombinera med vårt nya upplägg Idrottspecialisering. Upplägget innebär att du läser kurserna  Idrottsspecialisering 1 och 2 som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. Hör av dig till oss för att få veta mer!

Motivations & ledarskapsutbildningen

Alla elever på Hudikgymnasiet genomgår vår Motivations & ledarskapsutbildning. När du tagit studenten hos oss kommer du därför att ha kunskaper med dig som ger ett försprång i arbetslivet. I utbildningen lär du dig om konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och andra och mycket annat. Genom Motivations & ledarskapsutbildningen får du en ökad förmåga att förstå dig själv och din omgivning. Unika kunskaper som kommer att göra dig till bra ledare för dig själva och för andra.