Musik

Estetiska programmet

För dig som är intresserad av att skapa eller framföra egen och andras musik. Dina framtida yrken kan exempelvis vara musiker, musiklärare, musikproducent, studiomusiker eller låtskrivare. Eller så väljer du musik för att få en utbildning som du kan studera vidare efter samtidigt som du får hålla på med något som du gillar under gymnasietiden. Som musikelev på Hudikgymnasiet kommer du att spela i grupp och framträda för publik. Både du som är erfaren musiker eller sångare och du som är nybörjare kan söka till vårt musikprogram.

Exempel på yrken

Musiker, Musiklärare, Musikproducent, Kompositör, Studiomusiker, Låtskrivare, Egen företagare

Idrottsspecialisering!

Detta program kan du kombinera med vårt nya upplägg Idrottspecialisering. Upplägget innebär att du läser kurserna  Idrottsspecialisering 1 och 2 som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. Hör av dig till oss för att få veta mer!

Motivations & ledarskapsutbildningen

Alla elever på Hudikgymnasiet genomgår vår Motivations & ledarskapsutbildning. När du tagit studenten hos oss kommer du därför att ha kunskaper med dig som ger ett försprång i arbetslivet. I utbildningen lär du dig om konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och andra och mycket annat. Genom Motivations & ledarskapsutbildningen får du en ökad förmåga att förstå dig själv och din omgivning. Unika kunskaper som kommer att göra dig till bra ledare för dig själva och för andra.