Musik

Estetiska programmet

Musik är inriktningen för dig som vill skapa och framföra egen eller andras musik samt få högskolebehörighet. Vill du lära dig ett nytt instrument? Utveckla din röst eller bli världens bästa gitarrist? Här får du möjlighet att utveckla din förmåga att skapa och leverera musikframträdanden av hög kvalitet, själv eller tillsammans med andra.

Väljer du Musik har du en god grund för att arbeta med musik, konst och kommunikation. Dina framtida yrken kan exempelvis vara musiker, musiklärare, musikproducent, kompositör, studiomusiker, låtskrivare m.m. eller varför inte starta ett eget företag? I årskurs tre har du möjlighet att genomföra en del av din utbildning i form av ett UF-företag med externa kunder och ovärderlig erfarenhet.

På inriktningen Musik fokuserar vi på att utveckla din kommunikativa förmåga med musiken som uttryckssätt. På Hudikgymnasiet är liveframträdanden och studioinspelningar viktiga verktyg i musikutbildningen. Utbildningen har en individuell riktning där du väljer ditt instrument men där du sedan utvecklar dina kunskaper genom att spela med andra. Du får träna på ditt scenspråk och din förmåga att kommunicera med dina medmusiker och din publik.

I utbildningen ingår också gehörs- och musiklära där du får lära dig att läsa noter och annan grundläggande musikteori. Du får också coachning i att skriva och framföra din egen musik och kunskap om den senaste tekniken. Du guidas i musikens värld och förbereds för vidare studier samt lär dig hur musikbranschen fungerar i praktiken.

Motivations & ledarskapsutbildningen

Alla elever på Hudikgymnasiet genomgår vår Motivations & ledarskapsutbildning. När du tagit studenten hos oss kommer du därför att ha kunskaper med dig som ger ett försprång i arbetslivet. I utbildningen lär du dig om konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och andra och mycket annat. Genom Motivations & ledarskapsutbildningen får du en ökad förmåga att förstå dig själv och din omgivning. Unika kunskaper som kommer att göra dig till bra ledare för dig själva och för andra.

På estetiska programmet ingår Motivations & ledarskapsutbildningen i kurser som Mental träning och Psykologi.

Exempel på yrken

Musiker, Musiklärare, Musikproducent, Kompositör, Studiomusiker, Låtskrivare, Egen företagare

Nytt för hösten 2019!

Detta program kan du kombinera med vårt nya upplägg Idrottspecialisering. Upplägget innebär att du läser kurserna  Idrottsspecialisering 1 och 2 som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. Hör av dig till oss för att få veta mer!