Grafisk design

Estetiska programmet

Grafisk design är inriktningen för dig som vill skapa och berätta samt få högskolebehörighet. Vill du ha en bättre blogg? Lära dig göra snygga filmer eller lära dig de bästa fotografiska tricken? Här får du möjlighet att arbeta kreativt med text, bild och ljud. Dörren är öppen för dig att utveckla din kreativitet och förmåga. Att lära dig skapa och uttrycka dig i digital media och printmedia.

Väljer du Grafisk design får du en god grund för arbete inom reklam, konst och kommunikation. Dina framtida yrken kan exempelvis vara grafisk designer, journalist, interactive designer, fotograf, projektledare, art director, skribent m.m. eller varför inte starta ett eget företag? I årskurs tre har du möjlighet att genomföra en del av din utbildning i form av ett UF-företag med externa kunder och ovärderlig erfarenhet.

På inriktningen Grafisk design fokuserar vi på den kreativa processen i sin helhet från idé till färdig produkt. Du får kunskaper om och praktiska erfarenheter av visuell grafik som används i olika typer av medieproduktioner och grafisk formgivning. Vi studerar modern teknik inom området och utvecklar känslan för hur innehåll och form ska avvägas för att bäst kommunicera med en tänkt målgrupp.

I inriktningen ingår också utbildning i fotografisk bild. Du får praktisk och teoretisk kunskap om bildspråk samt att utveckla kreativitet och problemlösningsförmåga i samband med fotografiskt bildberättande.

Grafisk designer, Journalist, Interactive designer,Fotograf, Projektledare, Art Director, Illustratör, Skribent, Originalare, Formgivare, Egen företagare

På estetiska programmet ingår Motivations & ledarskapsutbildningen i kurser som Mental träning och Psykologi.