Grafisk design

Estetiska programmet

Grafisk design är inriktningen för dig som vill skapa och berätta samt få högskolebehörighet. Vill du skapa en starkare visuell identitet på dina sociala medier? Lära dig göra snygga filmer eller lära dig de bästa fotografiska tricken? Här får du möjlighet att arbeta kreativt med text, bild och ljud. Dörren är öppen för dig att utveckla din kreativitet och förmåga. Att lära dig skapa och uttrycka dig i digital media och printmedia.

Väljer du Grafisk design får du en god grund för arbete inom reklam, konst och kommunikation. Dina framtida yrken kan exempelvis vara grafisk designer, journalist, interactive designer, fotograf, projektledare, art director, skribent m.m. eller varför inte starta ett eget företag? I årskurs tre har du möjlighet att genomföra en del av din utbildning i form av ett UF-företag med externa kunder vilket kan ge dig en ovärderlig erfarenhet.

På inriktningen Grafisk design fokuserar vi på den kreativa processen i sin helhet från idé till färdig produkt. Du får kunskaper om och praktiska erfarenheter av visuell grafik som används i olika typer av medieproduktioner och grafisk formgivning. Vi studerar modern teknik inom området och utvecklar känslan för hur innehåll och form ska avvägas för att bäst kommunicera med en tänkt målgrupp.

I inriktningen ingår också utbildning i fotografisk bild. Du får praktisk och teoretisk kunskap om bildspråk samt att utveckla kreativitet och problemlösningsförmåga i samband med fotografiskt bildberättande.

Exempel på yrken

Grafisk designer, Journalist, Interactive designer,Fotograf, Projektledare, Art Director, Illustratör, Skribent, Originalare, Formgivare, Egen företagare

Motivations & ledarskapsutbildningen

Alla elever på Hudikgymnasiet genomgår vår Motivations & ledarskapsutbildning. När du tagit studenten hos oss kommer du därför att ha kunskaper med dig som ger ett försprång i arbetslivet. I utbildningen lär du dig om konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och andra och mycket annat. Genom Motivations & ledarskapsutbildningen får du en ökad förmåga att förstå dig själv och din omgivning. Unika kunskaper som kommer att göra dig till bra ledare för dig själva och för andra.

På estetiska programmet ingår Motivations & ledarskapsutbildningen i kurser som Mental träning och Psykologi.

Nytt för hösten 2019!

Detta program kan du kombinera med vårt nya upplägg Idrottspecialisering. Upplägget innebär att du läser kurserna  Idrottsspecialisering 1 och 2 som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. Hör av dig till oss för att få veta mer!