Skip to main content

Allt du behöver som elev

På Hudikgymnasiet sätter vi dig som elev i fokus och arbetar för att skapa en trygg och inspirerande studiemiljö. Här hittar du all praktisk information du behöver för din skolvardag – från schema och läsårstider till matsedel och kollektivtrafik.

Läsårstider & skoldagen

Här hittar du våra läsårstider! Terminerna är uppdelade i höst- och vårtermin med lovdagar som sportlov, påsklov och höstlov. Se över datum för att planera din tid hos oss!

Höstterminen 2024

  • Start: 21 augusti
  • Höstlov: 28 oktober – 1 november
  • Terminsavslutning: 20 december

Vårterminen 2025

  • Start: 8 januari
  • Sportlov: 3 – 7 mars
  • Påsklov: 22 – 25 april
  • Lovdag: 30 maj
  • Skolavslutning: 13 juni

Skoltid:

  • Måndag – torsdag: 08:55 – 15:10
  • Fredag: 08:55 – 14:25
  • Lunch (alla dagar): 11:45 – 12:40

Fika:

  • Måndag – torsdag: kl. 10.20 – 10.40 och 13.45 – 14.00
  • Fredag: kl. 10.20 – 10.40

Eventuella avvikelser hittar du på Schoolsoft .
Klicka här för att läsa hur vi använder oss av Schoolsoft (Länk)

Skoldagen

På Hudikgymnasiet har alla elever samma skoldag – vi börjar och slutar samma tid, har lunch och raster samtidigt, oavsett program. Detta skapar en stark gemenskap och gör att du kan umgås med elever från alla program. Vi har också valt att inte ha håltimmar, utan i stället en sammansatt skoldag som liknar arbetslivet. På så sätt får du en mer fokuserad och effektiv dag, där både lärande och social samvaro får plats.

Sjukanmälan

För att rapportera sjukfrånvaro på Hudikgymnasiet ber vi elever och föräldrar att göra en sjukanmälan varje dag eleven är frånvarande. Detta gäller både myndiga och omyndiga elever.

Omyndig elev: Målsman ansvarar för att anmäla sjukfrånvaro varje dag som eleven är sjuk. Om anmälan uteblir räknas frånvaron som ogiltig.

Myndig elev: Enligt överenskommelse fortsätter målsman att anmäla sjukfrånvaro varje dag som eleven är sjuk. Om anmälan uteblir räknas frånvaron som ogiltig.

Sjukanmälan kan göras varje vardag mellan 08.00 och 08.50. Anmälan tas endast emot via telefon: 0650- 541 530

Din närvaro i skolan påverkar direkt ditt studieresultat. Vi vill att du ska kunna nå din fulla potential och få den bästa möjliga utbildningen, vilket är lättare när du är här. Vi finns här för att stötta och guida dig genom dina studier. Ogiltig frånvaro är inget alternativ.

Läs mer om vad om gäller vid frånvaro på CSNs hemsida: Ogiltig frånvaro på gymnasiet -CSN

Skåp, kollektivtrafik & brandsäkerhet

Skåp på Hudikgymnasiet

Alla elever på Hudikgymnasiet erbjuds ett eget skåp för att förvara sina tillhörigheter på ett säkert sätt under skoltid. Skåpet hyrs ut mot en depositionsavgift på 100 kr, som återfås vid inlämning av nyckeln i slutet av läsåret. Vi rekommenderar att alla elever använder skåp för att förvara till exempel sin bärbara dator när den inte används. På så sätt kan du både hålla ordning på dina saker och skydda dem från skador eller stöld. Har du några frågor om skåpen, vänligen kontakta Ethel Westerberg (Länk till Ethels mejl).

Kollektivtrafik

Hudikgymnasiet ligger mitt i centrala Hudiksvall, vilket gör det enkelt för dig som behöver pendla. Skolan har både en busstation och en tågstation alldeles intill, vilket ger smidiga förbindelser till och från Hudikgymnasiet. Busskort beviljas och bekostas av din hemkommun fram till och med vårterminen det år du fyller 20 år. För mer information om hur du ansöker, vänligen kontakta din hemkommun.

Brandsäkerhet

Om brandlarmet tjuter! Lämna lokalen omedelbart via närmaste nödutgång! Samlingsplats På torget bakom ”Bosse”-statyn vid butiken Ombonat. Kom ihåg att ställa dig i led tillsammans med klassen/gruppen och läraren du var med när larmet gick. Vid samlingsplatsen bör du se dig runt efter saknade kompisar.

Teamdagar

Teamdagarna är en viktig del av skolåret för att stärka sammanhållningen och förbättra vår gemenskap. Genom både inomhus- och utomhusaktiviteter får vi chansen att lära känna varandra bättre. Vi rekommenderar bra skor eller gummistövlar samt extra plastpåsar för att hålla fötterna torra. Aktiviteterna ingår i ordinarie skoltid och fokuserar på både ledarskap och idrott & hälsa. Närvaro är obligatorisk.

(Packlista ÅK1 & ÅK2) (Packlista ÅK3) Kommer att uppdateras här

Lunchrestaurang

Varje dag serveras hemlagad, varierande mat med en välfylld salladsbuffé och bröd. Under rasterna finns även fika att köpa, inklusive smörgåsar, toast och drycker. Sedan hösten 2022 är det Matbiten som lagar vår skolmat. Tommy är en erfaren och smaksäker kock. Han har jobbat med mat hela livet och har de senaste 12 åren drivit Matbiten tillsammans med sin kollega Kicki. Att få möjligheten att leverera skolmat ser han som både roligt, utmanande och utvecklande. Kicki huserar nere på deras restaurang på stan och Tommy lagar, tillsammans med Annica och Lena, all mat till både Hudikskolan och Hudikgymnasiet. Varje dag dukar de upp en väl tilltagen salladsbuffé och nybakt bröd. Kooperativet Kraftkällan sköter vår matbespisning.

Gymnasiearbetet

Gymnasiearbetet är ett stort, självständigt projekt som görs under det sista året på gymnasiet. Det är ett tillfälle att fördjupa sig inom ett ämne och visa upp förmågan att arbeta på ett akademiskt sätt. Arbetet ska kopplas till det program och de ämnen du studerar och kan genomföras individuellt eller i grupp. Gymnasiearbetet är en viktig del av din examen och bedöms av din lärare.

Coach och handledning

Vi erbjuder stöd för att hjälpa dig att nå dina mål. Våra lärare och coacher finns alltid tillgängliga för att guida dig genom dina studier. Vi erbjuder även sommarskola, om behovet finns, där du som elev får möjlighet att jobba i kapp om du hamnat efter i någon kurs. Som elev på Hudikgymnasiet får du en personlig coach – en lärare som blir din kontaktperson både för dig och dina vårdnadshavare. Din coach finns där för att hjälpa dig att sätta upp och följa upp dina mål, ge stöd i ditt skolarbete och hjälpa dig att planera för framtiden. Tillsammans kommer ni att arbeta mot dina akademiska och personliga mål, och din coach kommer att vara en resurs för att säkerställa att du utvecklas både i och utanför klassrummet.

Tips för att lyckas

1.

Välj ett ämne som intresserar dig – Ett engagerande ämne gör arbetet roligare och lättare.

2.

Arbeta självständigt – Gymnasiearbetet är ett tillfälle att visa din förmåga att arbeta självständigt.

3.

Planera i förväg – Sätt upp en tydlig tidsplan och dela upp arbetet i delmål.

4.

Var noggrann med källor – Använd pålitliga källor och referera korrekt.

5.

Ta hjälp när du behöver – Tveka inte att fråga din handledare om du behöver stöd.

Elevhälsan

På Hudikgymnasiet är elevhälsan en central del av vårt arbete för att alla elever ska må bra och lyckas i skolan. Vårt team består av skolsköterska och kurator som arbetar för att stötta elevernas hälsa och välbefinnande. Vi fokuserar främst på förebyggande och hälsofrämjande insatser för att skapa en positiv lärmiljö där alla har möjlighet att nå sin fulla potential. Genom att lyfta sambandet mellan hälsa och lärande strävar vi efter att ge dig som elev rätt verktyg för att både må bra och utvecklas akademiskt. För oss är varje elev viktig, och målet är att skapa en trygg och stöttande miljö där både fysiska och psykiska behov tas på allvar.

Elevdatorer & digitala verktyg

Alla elever har tillgång till egna datorer, och skolan har en modern digital infrastruktur med fiberanslutning. Vi använder digitala plattformar som stöd i undervisningen, där uppgifter, resultat och kursinformation alltid är tillgängliga för både elever och vårdnadshavare. För undervisning används Microsoft Office 365 och Teams, medan elever på de estetiska inriktningarna även har tillgång till Adobes programutbud och Mac-datorer. Detta ger våra elever möjlighet att arbeta i flera tekniska miljöer, särskilt inom media, ljud och musikproduktion.

Vi använder oss av Schoolsoft

På Hudikgymnasiet använder vi SchoolSoft, ett webbaserat verktyg som underlättar kommunikationen mellan elever, föräldrar och skolpersonal. Genom SchoolSoft kan både elever och föräldrar enkelt följa betyg, närvaro och schema. Plattformen ger också möjlighet att ta del av uppgifter och provresultat samt kommunicera direkt med lärare. Vi använder SchoolSoft för att skapa en transparent och effektiv dialog som stöder våra elevers utveckling och lärande.

Plattformar och program

  • Alla elevdatorer är utrustade med Microsoft Office.
  • Elever på estetiska programmet använder sig av bland annat Adobe Creative Suite, Logic och Cakewalk.
  • Skolan använder Schoolsoft och Microsoft teams som plattform för inlämning av uppgifter, individuella studieplaner och scheman. Vårdnadshavare har en egen inloggning där de kan gå in och kolla resultat, scheman och frånvaro.
  • Alla elever får en egen skolmejl i Microsoft Outlook.

Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar!