Corona

På den här sidan finns Hudikgymnasiets riktlinjer och övrig information som gäller under tiden för coronavirusets spridning och påverkan.

[senast uppdaterad 2020-09-22]

Vi följer utvecklingen via våra myndigheter angående coronaviruset och vårt förhållningssätt är att följa de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten ger.

I skolan

Undervisningen bedrivs från och med höstterminen 2020 på plats i gymnasiets lokaler igen. För att minimera risken för smitta råder ett antal riktlinjer. Klasserna har olika rasttider för att minska trängsel, vissa klassrum kommer öppnas för att äta lunch i för att minska trängsel vid lunchen, allrummet kommer användas för vissa lektioner med större elevgrupper. Klassrummen kommer vara öppna på rasterna för att minska trängsel i allrummet.

Därtill ber vi alla elever och personal att:
– Vid ankomst till gymnasiet använda den handsprit som finns placerad i entrén.
– Använda handspriten som finns vid lunchbuffén.
– Tvätta händerna ofta och noggrant, att använda handspriten som finns i klassrummen, att hålla avstånd till andra och att hjälpa varandra att skapa en trygg miljö.

Allmänna riktlinjer
För att minimera risken för smitta uppmanas alla barn, elever och medarbetare med symtom, även lindriga, att stanna hemma och avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.
Varje elev/vårdnadshavare har ett ansvar att följa de allmänna rekommendationerna som finns för att minimera risken för smittspridning:  att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecket och stanna hemma om man upplever symtom.

Svar på många frågor om coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens hemsida. Du kan också ringa 11313, det nationella informationsnumret. Tror du att du kan ha smittats och visar symtom, ring sjukvårdsrådgivningen 1177 innan du fysiskt söker hjälp.

Om du har frågor eller vill komma i kontakt med Hudikgymnasiet angående corona kontaktar du rektor Lena Lingman på 070-252 48 39

Nyttiga länkar:
Folkhälsomyndigheten