Ekonomi – Juridik

Ekonomiprogrammet

Väljer du ekonomiprogrammet får du en god grund för arbete inom branscher som ekonomi, juridik och företagande som exempelvis marknadsförare, jurist, advokat, ekonom, butikschef, banktjänsteman, administratör, revisor m.m. Utbildningen ger också en bra grund för dig som drömmer om ett eget företag.

På Ekonomiprogrammet samverkar gymnasiegemensamma och övriga ämnen för att utveckla den kombination av kompetenser som studier på högskolan och arbetslivet kräver. Vi kombinerar teoretiska studier med praktiska och verklighetsbaserade projekt där du får testa dina nya kunskaper i skarpt läge.

Utbildningen ger kunskaper om företagens roll i samhällsutvecklingen, lokalt, nationellt och globalt. Vi studerar också hur samhällets resurser ska användas på bästa sätt, hur man startar och driver ett företag. Du får en spännande, tankeväckande och kreativ utbildning inriktad på samhällsfrågor där du får träna på att uttrycka åsikter i tal och skrift. Vi lär oss diskutera och analysera för att utveckla ett vetenskapligt och kritiskt tänkande. Du får också lära dig om hur människor fungerar, som individer och i grupp.

Ekonom, Jurist, Advokat, Marknadsförare, Inköpare, Administratör, Butikschef, Banktjänsteman, Revisor, Egen företagare

Inför år 2 väljer du inriktning

Ekonomi
När du läser inriktningen Ekonomi får du de kunskaper du behöver för att kunna starta eget företag. Du lär dig om företagsekonomi, redovisning, marknadsföring, ledarskap och organisation.

Juridik
När du läser inriktningen Juridik kommer du att få sätta dig in i hur det svenska rättssystemet fungerar i ett demokratiskt samhälle. Du får även lära dig om hur internationella lagar kan påverka det svenska samhället. Du får lösa juridiska problem utifrån rättskällor och metoder som du lär dig att använda under utbildningen.

På Ekonomiprogrammet ingår Motivations & ledarskapsutbildningen i kurser som Ledarskap och organisation, Sociologi och Psykologi.